Няма да отстъпим от изборната хартиена бюлетина, каза пред БНР депутатът

...
Няма да отстъпим от изборната хартиена бюлетина, каза пред БНР депутатът
Коментари Харесай

ГЕРБ разкри грозна истина за Кирил Петков и Асен Василев: Имат двойно дъно!

„ Няма да отстъпим от изборната хартиена бюлетина ”, каза пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков, ръководител на правната комисия в 48-ото Народно заседание.

„ От нощта на изборите ПП обявиха недвусмислено, че ще вървим незабавно на нови предварителни избори, тъй като не бяха удовлетворени от резултата. Всички блокажи, които вършат в Народно събрание, са опит да вървим на предварителни избори, да няма парламент и да продължи служебното държавно управление. Най-нормалното е ние сега да стартираме да гледаме Изборния кодекс, с цел да променим разпоредбите, в които половината от обществото няма доверие. Няма нищо по-нормално от това, с цел да възстановим доверието, да върнем хартиената бюлетина, да оставим машините и в случай че Политическа партия държат да отиваме на избори – да отиваме на избори ”.

Чолаков акцентира, че разписките от машините за гласоподаване ще са водещи при преброяването на гласовете, без значение дали ще бъде признато да се изважда и протокол от машината: „ Половината българи ще имат опция да гласоподават на хартия, половината – на машина. И няма да има фалшификации нито с едното, нито с другото, повярвайте ми. Вярвам, че идващите избори ще са безусловно почтени, може би най-честните в историята на България ”.

Машини със сканиращо устройство, предлагани от Движение за права и свободи, в случай че бъдат признати, ще бъдат въведени за локалните избори през есента на 2023 година, сподели Чолаков:

„ Ако до постоянните локални има предварителни парламентарни избори, те ще са със смесено гласоподаване – на хартия и със сегашните машини. Ако може да бъде формирано постоянно държавно управление, целият този спор ще бъде неправилен и на локалните избори ще се гласоподава с хартиена бюлетина, която ще бъде четена на сканиращо устройство и това е безспорна гаранция за честността на вота ”. По думите на Радомир Чолаков ГЕРБ печели изборите, тъй като хората са разбрали, че „ алтернативата е подправена ”. Според него „ Продължаваме промяната ” няма проекти, свързани с бъдещето на България:

„ Тези хора са пристигнали за малко, с цел да вземат нещо, може би и с цел да разрушат нещо. … Обществото би трябвало да преживее катарзис от Политическа партия ”.

„ Как да приказваме за евро-атлантическа коалиция с Политическа партия, откакто техният съпредседател Асен Василев постоянно гласоподава срещу съюзническите ни задължения към НАТО. Как да приемем, че те са евро-атлантици. Очевидно там има второ дъно и това стартира да излиза наяве. В обстановка сме да забележим с какви хора си имаме работа ”, разяснява депутатът и акцентира, че като член на гражданската квота в ГЕРБ показва персоналното си мнение от персоналните си наблюдения.

Чолаков цитира водача на ГЕРБ, съгласно който, в случай че има постоянно държавно управление, то ще бъде формирано от необятно болшинство, което ще се сплоти към съответно написана стратегия, само че без да изброява кои ще са участниците в него.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР